maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Svenskar vill se mer rental i byggsektorn

Nära 7 av 10 svenskar, drygt 65 procent, tycker att det är bra om byggföretag hyr och delar arbetsmaskiner för att minska sin miljöpåverkan. Det visar en ny Sifoundersökning gjord på uppdrag av bygguthyrningsföretaget Cramo.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Enligt en Sifo-undersökning beställd av Cramo anser nästan 70 procent av svenskarna att det behövs mer rental i byggbranschen för att minska miljöpåverkan. 1000 personer har tillfrågats. Foto: Cramo

– Vi måste hushålla med våra gemensamma resurser på ett bättre sätt, vilket även gäller maskiner och annan utrustning som används på en byggarbetsplats, säger Martin Freland, Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöchef på Cramo.

I en ny Sifoundersökning som Cramo låtit göra svarar nära 7 av 10, 65 procent, av svenskarna att de tycker att det är bra om byggföretag hyr/delar arbetsmaskiner för att minska sin miljöpåverkan.

Undersökningen är självfallet gjort i "egen sak" och frågan ställd på ett sätt att det är svårt att se något skäl att svara nej. Ändå har alltså 35 procent inte hållit med när när de skulle svara på frågan: ”Anser du att det är bra om byggföretag hyr/delar arbetsmaskiner, i stället för att köpa egna, för att minska sin miljöpåverkan?”

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer