maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Sverige hjälper Ukraina bygga upp elnätet igen

Svenska kraftnät kommer att skänka material till Ukraina som landet behöver för att kunna återuppbygga sitt elnät.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Sverige kommer att skicka material som behövs för att reparera Ukrainas elnät. Bland annat ska Svenska kraftnät bidra med reglar, trummor, isolatorer och diverese reparationsmaterial. Foto: Pixabay

– En säker elförsörjning är nödvändig för att upprätthålla samhällsviktig verksamhet i Ukraina. Sverige bidrar nu med materiel som kan användas för att reparera elnät som har förstörts under kriget. Rysslands invasion av Ukraina är oförsvarlig och regeringen agerar med sanktioner mot Ryssland och genom att stötta Ukraina och stärka Sverige, säger energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar.

I runda slängar rör det sig om fyra lastbilslass med olika komponenter och material som behövs för att reparera elnätet efter kriget. Materialet tas från det svenska beredskapslagret. Exempel på materiel som Svenska kraftnät överlåter till Ukraina är: reglar, trummor, linvagnar, isolatorer och diverse reparationsmaterial, till exempel stag och linhållare samt kläder och fallskydd.

Svenska kraftnät för en dialog med mottagare av materialet i Ukraina, och samverkar med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för att ordna transporter.

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer