maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Sveriges Åkeriföretag sågar Trafikverket

"Återigen ser vi brister i vinterväghållningen som leder till långvariga stopp på landets mest trafikerade vägar. Detta trots tydliga vädervarningar som borde inneburit att plogresurser satts in tidigare", rasar Sveriges Åkeriföretag.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Ulric Långberg, Samhällspolitisk chef på Sveriges Åkeriföretag. Foto: Sveriges Åkeriföretag

- Inför en orange vädervarning så borde man kunna förvänta sig att Trafikverket sätter in extra resurser som motsvarar orange vädervarning. Men återigen får vi beskedet från Trafikverket att plogbilarna inte kommer fram på grund av att det är stopp i trafiken. Man är alltså för sent ute och står sist i alla köer. Det borde vara en mycket lågt hängande frukt att sätta in extra plogresurser för att hålla vägarna farbara än att räddningstjänst, bandvagnar och frivilligorganisationer måste undsätta trafikanter som snöat fast, säger Ulric Långberg, Samhällspolitisk chef på Sveriges Åkeriföretag.

"Ska vi undvika situationer som detta måste vinterväghållningen prioriteras som en akut åtgärd och resurser sättas in i tid. Mycket snö på kort tid som inte plogas undan kommer självklart leda till stopp i trafiken. Det kan inte vara en happening för Trafikverket", skriver Sveriges Åkeriföretag i ett pressmeddelande.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer