maskinentreprenoren logo

Landet runt

Sveriges modernaste verkstad för spårburna arbetsfordon


writer image
Ann-Louise Larsson
article
article Johan Norberg och Izudin Sahovic i Infranords nya verkstad i Hallsberg. Foto: Ann-Louise Larsson

Verkstaden är en av fyra som Infra-nord driver i Sverige, men helt klart den i särklass mest moderna. Hit kommer spårburna arbetsfordon från hela Mellansverige för underhåll och reparationer. I dagsläget enbart Infranords egna fordon, men företaget öppnar för att även kunna ta emot externa kunder i framtiden. 

– Det är målsättningen. Vi har under 2022 fått den europeiska certifiering som krävs för att få ta emot andras fordon, säger Izudin Sahovic.

Verkstaden i Hallsberg ersätter Infra-nords tidigare verkstad i Örebro och all personal, totalt åtta man i verkstaden och ytterligare fyra servicebussar, har följt med. Till stor del har personalen fått vara med och planera utformningen av den nya verkstaden och fått igenom ungefär 80 procent av önskemålen, förklarar Izudin Sahovic.

– Vi har kapacitet för upp till fyra fordon och får ett mycket bättre flöde än tidigare eftersom vi kan ta in och ut fordonen från båda håll i verkstaden. Vi riskerar aldrig att ett trasigt fordon blockerar exempelvis, säger Johan Norberg, som är platsansvarig i Hallsberg. 

För tillfället står en ballastplog i verkstaden för årlig ”vinterrevision” där den gås igenom och servas inför kommande säsong. 

– Vi kommer att ha den här 11-12 veckor ungefär. Ursprungsmaskinen är från 1996 men den är totalrenoverad 2015, berättar Johan Norberg. 

Förutom plogen står även ett tvåvägsfordon i form av lastbil med sopvals i fronten i verkstaden för reparation. 

– Vi ska kunna ta emot alla Infranords arbetsfordon här, vårt största fordon är precis på gränsen för vad vi får in här, men vi ska ta hit den och prova, säger Izudin Sahovic. 

Text: Ann-Louise Larsson

Infranord

Infranords verkstad i Hallsberg invigdes den 15 december 2022. 

Första spadtaget togs hösten 2020. 

I verkstaden utförs service, reparationer och underhållstjänster av de flesta spårgående arbetsmaskinerna på marknaden med säkerhetsbesiktningar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer