maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Svevia får ta över efter Barslund

Det blir Svevia som får ta över och göra klart E4:an i Ljungby efter Barslunds konkurs förra året. Arbetet beräknas dra igång redan nästa vecka.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Svevia får göra färdigt E4:an i Ljungby efter konkursade Barlsund. Foto: Svevia

Svevia har tidigare varit underentreprenör till Barslund i projektet men får nu ta över och slutföra arbetet i sin helhet, rapporterar SVT. Ungefär en tredjedel av projektet återstår och kontraktet som Svevia fått är värt mellan 150 och 200 miljoner. Projektet har stått helt stilla sedan november förra året då danska Barslund gick i konkurs. Mattias Eriksson, projektledare på Trafikverket, säger till SVT att tycker att myndigheten har löst situationen snabbt med tanke på omständigheterna. Bland annat har man använt ett särskilt upphandlingsförfarande för att snabba på processen att hitta en ny entreprenör.

– Prioritet har varit att starta upp arbetet så snart som möjligt med tanke på den situationen som råder. Vi har till stora delar halvfärdiga delar på E4:an som innebär stora störningar för trafiken, säger han.

Många lokala underentreprenörer har inte fått betalt av Barslund. Svevia kommer teckna avtal med underentreprenörer och Svevia säger att de kommer att skriva helt nya kontrakt med underentreprenörer och inte ger någon gräddfil till de som haft kontrakten innan:

– Vi tecknar nya avtal, avtalen de har med Barslund är nåt helt annat. I det arbetet kommer vi se vad som är bäst för projektet, men naturligtvis se vilka entreprenörer som har kunskap och kan hjälpa till utifrån tidigare erfarenheter, säger Per Höglund, divisionschef Anläggning Svevia, till SVT.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer