maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Svevia förvärvar stark asfaltsaktör

Asfaltbolaget anses passa väl in i Svevia och ska skapa möjlighet att expandera i södra Sverige. Genom förvärvet får Svevia bland annat tillgång till en strategiskt viktig bergtäkt.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Svevia vill växa i södra Sverige genom att förvärva Asfaltsbolaget. Foto: Markus Marcetic

Asfaltbolaget Sverige AB är en komplett mark- och anläggningsentreprenör och utför asfaltering, markberedning och grävning för kabel, fjärrvärme samt vatten och avlopp. Bolaget har sitt huvudkontor i Karlskrona med etableringar i Växjö och Kalmar. Bolaget omsätter cirka 300 miljoner kronor.

– Jag känner mig mycket nöjd över att Asfaltbolaget införlivas i Svevia, en stark ägare med tydliga ambitioner att fortsätta utvecklingen av verksamheten. Svevia är ett framåtriktat och expansivt företag och ger Asfaltbolaget möjlighet att växa i närliggande geografier som exempelvis Skåne där Svevia är etablerad. En annan fördel är Svevias stabila och långsiktiga ägare vilket skapar trygghet för våra medarbetares fortsatta utveckling och anställning, säger Åke Svensson, vd och delägare, Asfaltbolaget Sverige AB.

Förvärvet är villkorat av Konkurrensverkets godkännande.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer