maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Svevia gick bra 2021

Verksamhetsåret 2021 var ett framgångsrikt år för Svevia. För helåret ökade rörelseresultatet till 377 miljoner kronor (338).

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article – Vi har levererat på våra högt uppsatta mål även under rådande pandemi, som glädjande haft låg påverkan på vår verksamhet. Med våra engagerade medarbetare och genom vår framgångsrika strategi växer Svevia lönsamt och skapar mervärde för såväl kunder som för ägare och samhället i stort, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia. Foto: Svevia

I det fjärde kvartalet var resultatet i nivå med föregående år och uppgick till 126 miljoner kronor (125). Kassaflödet förbättrades kraftigt och uppgick till 457 miljoner kronor (137), till stor del tack vare en väsentligt ökad fakturering under årets sista kvartal.

– Vi har levererat på våra högt uppsatta mål även under rådande pandemi, som glädjande haft låg påverkan på vår verksamhet. Med våra engagerade medarbetare och genom vår framgångsrika strategi växer Svevia lönsamt och skapar mervärde för såväl kunder som för ägare och samhället i stort, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia.

Orderingången för koncernen ökade till 1,5 miljarder kronor (1,1) i kvartalet. Ökningen var främst hänförlig till divisionerna Drift och Industri. Orderstocken uppgick till 8,6 miljarder kronor (9,0) vid kvartalets utgång.

– Våra marknadsförutsättningar är fortsatt gynnsamma och vi ser en stor efterfrågan på våra produkter och tjänster. Detta, tillsammans med vår specialiserade organisation och starka finansiella ställning, gör Svevia till en stabil och konkurrenskraftig aktör på marknaden, avslutar Anders Gustafsson.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer