maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Svevia prickade rätt tredje kvartalet

En rad större bygg- och anläggningsföretag i Sverige har visat på goda resultat för tredje kvartalet. Svevia är inget undantag, men Byggföretagen ränkar nu med en nedgång för hela branschen 2023.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Svevia tuffade på bra med sina maskiner på underhållssidan under tredje kvartalet. Foto: Mikael Sjöberg/Svevia

Under det tredje kvartalet förbättrade Svevia sitt rörelseresultat som uppgick till 168 miljoner kronor (141). Orderingången mer än fördubblades och uppgick till 2,5 miljarder kronor (1,2) och orderstocken uppgick till en ny rekordnivå på 11,7 miljarder kronor (10,0) för det tredje kvartalet.

– Svevia presterade återigen ett starkt resultat och bolaget växer lönsamt. Alla delar i verksamheten bidrar till den positiva utvecklingen, där främst division Industri väsentligt stärkt sin lönsamhet jämfört med föregående år. En annan betydande faktor är vårt långsiktiga inköpsarbete som försett verksamheten med bitumen till konkurrenskraftiga priser och utan exponering från Ryssland, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia.

– Det är våra engagerade medarbetare som lagt grunden för Svevias positiva utveckling de senaste åren. Tillsammans med vårt starka resultat gör det oss till en konkurrenskraftig aktör på drift- och anläggningsmarknaden, avslutar Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer