maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Maskinuthyrning kostar på Svevias resultat

Svevias rörelseresultat för årets andra kvartal halverades till 74 miljoner kronor. Det försämrade kvartalsresultatet beror bland annat på lägre resultat i dotterbolaget maskinuthyraren Arento.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Joachim Hallengren, tf vd och koncernchef för Svevia. Foto: Svevia/Pressbild

– Det höga kostnadsläget på insatsvaror påverkar Svevia och har lett till att vi i kvartalet skrivit ned ett vindkraftsprojekt i division Anläggning. Samtidigt har det varit svårt att kompensera för de stigande räntekostnaderna i maskinuthyrningsföretaget Arento. Vår primära inriktning framåt kommer vara att upprätthålla lönsamheten genom att lägga fokus på kostnadsmedvetenhet och intern effektivitet, säger Joachim Hallengren, tf vd och koncernchef.

Svevias finansiella ställning är fortsatt stabil med en stark orderingång och orderstock. Framför allt är det division Drift som har bidragit till orderingången genom en framgångsrik anbudssäsong.

– Jag ser möjligheter trots en utmanande marknad med högt kostnadsläge och hårdnande konkurrens. Det finns ett underliggande behov av större infrastruktursatsningar och drift- och underhållstjänster. Det kan vi dra nytta av genom Svevias starka position på marknaden, säger Joachim Hallengren.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer