maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Svevias vd slutar på topp

Svevias vd Anders Gustafsson slutar på Svevia och blir CEO på NRC Group ASA. Med Gustafsson har Svevia vuxit kraftigt och blivit en storspelare som också nu tar sig an stora infrastrukturprojekt.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Anders Gustafsson lämnar vd-posten på Svevia efter att ha lett bolaget framgångsrikt sedan 2017. Foto: Svevia/Pressbild

Det blir Joachim Hallengren som nu blir tillförordnad vd och koncernchef i Svevia AB när Anders Gustafsson har beslutat sig för att lämna Svevia. Joachim Hallengren tillträder med omedelbar verkan.

Joachim Hallengren har en lång och bred branscherfarenhet, såväl från ledande befattningar inom NCC-koncernen som vd och koncernchef för Bonava. Anders Gustafsson kom också från NCC 2013 och blev senare vd 2017.

– Det känns glädjande och tryggt att Joachim Hallengren så snabbt kan kliva in i rollen som tillförordnad vd och koncernchef för att leda bolaget framåt enligt vår fastslagna strategi, säger Mats O Paulsson, styrelseordförande i Svevia.

Anders Gustafsson har redan lämnat sitt uppdrag men kommer att finnas till bolagets förfogande under uppsägningstiden, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Att Gustafsson lämnat på dagen, trots uppsägningstid, hänger ihop med att NRC Group är konkurrerar på vissa jobb både i Sverige och i Norge.

– Jag beklagar att Anders Gustafsson nu lämnar Svevia. Anders har, sedan han började 2013, på ett påtagligt sätt bidragit till det lönsamma och konkurrenskraftiga bolag Svevia är i dag. Han har även varit en mycket viktig och omtyckt ledare. Jag har uppskattat vårt samarbete och önskar honom all lycka i framtiden, säger Mats O Paulsson, styrelseordförande i Svevia.

Svevias senaste bokslut speglar i hög grad framgången med Anders Gustafsson vid rodret. För helåret ökade rörelseresultatet till 422 miljoner kronor från 377.

– Vi går stärkta ur ett för Svevia mycket händelserikt år. Nämnvärt är att division Industri har stärkt sin position och fördubblat rörelseresultatet för helåret. Svevia är en stabil och konkurrenskraftig aktör på den svenska marknaden och vi går in i 2023 med fyllda orderböcker och en stark finansiell ställning, sade Anders Gustafsson i en kommentar då.

Anders Gustafsson kommenterade sin nya position på Linkedin under fredagen 30 juni. Han tillträder som CEO på NRC Group senast vid årsskiftet.

NRC Group är en storspelare när det gäller infrastruktur med närmare 2 000 anställda och omsätter cirka sju miljarder.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer