maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Sweco ska ta reda på hur masshantering kan samordnas

Genom att samordna masshanteringen med andra pågående projekt i samma region kan växthusgasutsläppen minska med 30 procent. Sweco har nu fått i uppdrag att utreda cirkulära flöden för masshantering i Stockholm, Södermanland och Östergötland.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Trafikverket vill öka samordningen av massor mellan infrastrukturprojekt inom samma region. Nu ska Sweco utreda arbetssätt och metoder för cirkulära flöden. Foto: Sweco

Masshantering står för en stor del av både kostnader och växthusgasutsläpp i infrastrukturprojekt. Genom att samordna hanteringen av massor med andra pågående infrastrukturprojekt i regionen kan utsläppen minskas med ungefär en tredjedel.

Sweco ska för Trafikverkets räkning utforska arbetssätt och metoder för cirkulär masshantering i regionerna Stockholm, Södermanland och Östergötland.

– Cirkulär masshantering skulle få stor positiv påverkan på både minskat klimatavtryck och ekonomi. Jag är stolt över att Swecos experter inom cirkuläritet, masshantering, miljö och transportinfrastruktur bidrar i detta viktiga projekt, säger Anna Yman, divisionschef för Transport på Sweco.

Projektet beräknas pågå i två år.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer