maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Swecon förvärvar hyresbolaget Kewab Rental

Swecon Anläggningsmaskiner breddar sin verksamhet genom förvärvet av uthyrningsföretaget Kewab Rental. Därmed kan man säga att racet med Rental i Sverige är i full gång.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Joakim Arndorw, vd på Swecon Anläggningsmaskiner AB och Michael Herbertsson, vd på Kewab Rental AB i historisk affär som kommer öka konkurrensen på marknaden gällande uthyrda större anläggningsmaskiner. Foto: Swecon

Inom entreprenadbranschen ökar krav och önskemål från kunder om att kunna hyra maskiner i högre utsträckning, konstaterar Swecon. Konkurrenten Zeppelin har också gjort klart att man nu satsar stort i Sverige på uthyrning. Andra aktörer växer i segmentet och både Ramirent och Cramo tänker över sina strategier.

Att Swecon nu förvärvar Kewab Rental är en stor sak och avslöjar hur branschens leverantörer analyserat framtiden. Men dyrare elektriska maskiner och strängare miljökrav kommer det bli allt mer intressant att hyra maskiner för vissa jobb.

Utvecklingen är likartade i hela Europa. Hyresaffären kommer vara en strategisk del av Swecons affär framåt. Förutom att möta en ökande efterfrågan kommer detta också att öka tillgången till begagnade maskiner, stärka Swecons serviceaffär och öppna upp för ett bredare och mer konkurrenskraftigt erbjudande. Kewab Rentals huvudsakliga inriktning är långtidsuthyrning av Volvomaskiner, vilket passar bra in i Swecons verksamhet.

– Genom det här förvärvet exekverar vi vår strategi att möta våra kunders behov genom att bredda vårt kunderbjudande, satsa på hyresmarknaden och öka tillgången till begagnade maskiner. Vi har redan idag ett väl fungerande samarbete mellan bolagen och Kewab Rental har många starka kundrelationer som vi ser fram emot att bygga vidare på, säger Joakim Arndorw, vd på Swecon Anläggningsmaskiner AB.

– Att utbyta kunskap med ett företag som Swecon kommer vara en fantastisk tillgång. Tillsammans kommer vi utveckla både vårt företag och marknaden då vi redan idag ser stora synergieffekter. Vi är stolta över att nu ingå i Swecongruppen och Lantmännenkoncernen, säger Michael Herbertsson, vd på Kewab Rental AB.

Affären genomfördes den 2 maj och anses nu som slutförd.

Kewab Rental, med huvudkontor i Karlstad, är ett av Sveriges största uthyrningsföretag av stora entreprenadmaskiner utan förare. 2021 omsatte bolaget 88 miljoner kronor.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer