maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Swecon hämtar vd från teknikjätte

Ulf Hellström har rekryterats som ny vd för Swecon Anläggningsmaskiner AB i Sverige. Ulf kommer närmast från en tjänst som Affärsområdeschef för ABB Motion i Sverige, som är världledande inom elmotorer, generatorer, drivsystem och tjänster samt integrerade digitala lösningar för drivlinor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Ulf Hellström, ny vd på Swecon från Västerås och ABB. Foto: Swecon/Pressbild

- Ulf har rätt bakgrund och erfarenhet av att jobba med samma kundsegment som är i fokus för Swecon. Hans kunskaper inom elektrifiering, automation och digitalisering är helt rätt för den resa vi behöver göra, säger Niklas Lindberg som är vd för Swecongruppen.

Hellström har haft flera ledande befattningar inom ABB, bland annat med förändringsledning och ska ha erfarenheten av att driva omställningen inom hållbarhet. Detta ger en indikation på vart Swecon och Volvo anser att de är påväg med anläggningsmaskinerna.

-Jag är oerhört stolt och glad över möjligheten att axla rollen som vd för Swecon Anläggningsmaskiner AB. Det ska bli spännande att fortsätta driva företaget genom den pågående omställningen samtidigt som vi bibehåller den marknadsledande positionen, med engagerade medarbetare och nöjda kunder, säger Ulf Hellström.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer