maskinentreprenoren logo

Landet runt

Thomas har sålt 1 000 maskiner


placeholder
Ann-Louise Larsson
article

Redan som 16-åring började Thomas Svärd sin karriär i anläggningsbranschen, då som lärling på Åkerman i Eslöv. Där blev han kvar som produktionstekniker och montör fram tills fabriken flyttades 1999. Efter ett litet avbrott i sugbilsbranschen var Thomas Svärd tillbaka i branschen 2007 som säljare av entreprenadmaskiner och sedan 2008 jobbar han på Swecon i Staffanstorp.

– Den första L90:n jag sålde 2008 gick till Harlösa Last & Transport, som sedan varit en återkommande kund genom åren. För ett och ett halvt år sedan frågade Johan Andersson som äger företaget mig hur många maskiner jag hade sålt och sa då att när jag skulle sälja min 1000:e maskin skulle jag ringa till honom. I december förra året ringde jag honom och då slog han till på en L90H, berättar Thomas Svärd.

Samma dag som maskinen levererades beställde Johan ytterligare en Volvo-maskin, totalt har han ett femtontal Volvomaskiner av olika slag. Den 1000:e maskinen har fått en speciell motivlackering och klarlack.

– Mitt mål har alltid varit att sälja en maskin i veckan och det har jag klarat med råge de sista åren. Slår man ut ett snitt på de här 12 åren så har jag sålt unge­fär 85 maskiner om året.

Siktar du på att sälja 2 000 maskiner nu?

– Haha, det får vi se om jag orkar med det här så länge till.

Vad är det bästa med att vara maskinsäljare?

– Kunderna; alla relationer och förtroenden som man byggt upp genom åren är det absolut bästa. Nu ser jag fram emot att kunna göra lite aktiviteter igen och ta med kunderna till fabrikerna bland annat. Det brukar vara mycket uppskattat

Text:

 Swecon i Staffanstorp

Tre säljare jobbar på Swecon i Staffanstorp. Totalt har Swecon 35 säljare runt om i landet. 

Om man skulle rada upp 1 000 maskiner skulle de täcka en sträcka på ungefär 7 kilometer.

Genomsnittligt värde på 1 000 maskiner är ungefär 1,5 miljard. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer