maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Swecon Rental flyttar in på marknaden

Efter exakt två år i Swecons portfölj byter nu Kewab Rental namn till det mer självklara Swecon Rental. Marknaden för tung maskinuthyrning anses fortfarande vara en framtidsbransch.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Swecon är inga nybörjare på uthyrning. I Tyskland har affärsmodellen fungerat bra utan att det har konkurrerat med kunderna på ett negativt sätt. Foto: Swecon

– Att profilera oss under Swecons varumärke likt övriga organisationen är ett naturligt nästa steg. Vi kommer fortsatt att säkerställa att vi är förstahandsvalet för kunderna, och det kommer vi att vara i ett närmare samarbete med våra kollegor på Swecon. Parallellt satsar vi och utvecklar vår verksamhet på flera olika fronter vilket utökar vår service och erbjudanden till våra kunder, vilket känns riktigt bra, säger Michael Herbertsson, vd på Swecon Rental.

Under april och maj månad flyttar också Swecon Rental in i nya lokaler på Fjärrviksvägen 21 i Karlstad.

Uthyrning av tunga anläggningsmaskiner ökar i stora delar av världen, och trenden antas fortsätta med den teknikutveckling som nu är på gång. Elektriska, eller andra emissionsfria maskiner anses alltjämt lite för dyra och har ett osäkert andrahandsvärde. Dessutom finns det en osäkerhet på marknaden om hur stora beställare kommer ställa sig när det gäller miljökrav framöver. Kommer HVO att accepteras så är dieselmaskiner fortfarande säkra investeringar under säkert 10 år till.

Swecon är inga nybörjare på uthyrning. I Tyskland har affärsmodellen fungerat bra utan att det har konkurrerat med kunderna på ett negativt sätt.

Swecon Rental blir en av Sveriges största uthyrningsföretag av stora entreprenadmaskiner utan förare. Bolaget bildades 2017 ur KEWAB:s affärsområden för uthyrning av anläggningsmaskiner under namnet KEWAB Rental. 2022 förvärvades bolaget av Swecon Anläggningsmaskiner AB och två år senare byter bolaget nu namn till Swecon Rental. Bolaget erbjuder maskinuthyrning i hela Sverige och vänder sig i första hand till bygg- och anläggningsföretag, industri och offentlig sektor.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer