maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Swecon säljer tipptruckar på 95-ton

Volvo CE har utökat distributionen av sin 95-tons tipptruck R100 globalt. Detta då den nu går att få med en Steg V-certifierad motor. Maskinen finns tillgänglig på den svenska marknaden via Swecon.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Nytt uppdrag för Swecon. I sortimententet nu även tipptruckar på 95 ton. Foto: Volvo CE

R100 från Volvo Construction Equipment (Volvo CE), är den till den största tipptrucken i företagets utbud. Maskinen tillverkas i Motherwell i Skottland där även Volvos nya märke av dumprar, Rokbak, tillverkas.

Steg V-motorn är ingen liten sak. Den är på 783 kW (1 075 hk), med en kombinerad drivlina som ger högt vridmoment. Drivlinans prestanda tillhandahålls av Volvo Dynamic Shift Control, som automatiskt säkerställer optimalt växelval, hastighet och vridmoment. Man kan säga att det har hänt en hel del med tippruckarna sedan Volvo CE förvärvade den här skottska tillverkningen 2014 som då drevs av Terex. 2018 blev tipptruckarna Volvo, och dumpertillverkningen bytte alldeles nyligen namn från Terex till Rokbak. Under åren har det investerats hårt för att förvandla Terex ganska basic standardtruckar till något som liknar en maskin från Volvo CE.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer