maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Swecon slutar med diesel

Många Volvomaskiner lämnar Swecon med det fossilfria bränslet HVO100 i tanken redan idag. Men år är det meningen att alla maskiner går ut till kund med HVO100 som bränsle.

Micael Appelgren
Foto: Swecon

Lästid

0 min
Sista fossila dieseln för Volvos maskiner från Swecon tankas 2023. Nu blir det HVO 100.
Sista fossila dieseln för Volvos maskiner från Swecon tankas 2023. Nu blir det HVO 100.
Dela

– Utvecklingen går fort och 2025 har vi som mål att vår svenska verksamhet ska vara helt fossilfri, säger Helena Storsten, hållbarhetschef på Swecon Group.

Utrustningsverkstaden i Eskilstuna var först ut i Swecons klimatsatsning. Sedan i februari förra året levereras samtliga nya dieseldrivna maskiner med HVO100 i tanken. Sedan är det givetvis upp till kunden att välja bränsle.

– Det innebär en kostnadsökning för oss, men det är värt priset för att minska vårt klimatavtryck. Förhoppningsvis inspirerar vi även kunderna att välja ett fossilfritt bränsle, säger Helena Storsten.

Målet under 2023 är alltså att alla nya maskiner som levereras från en Sweconanläggning i Sverige ska innehålla HVO100 i tanken.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer