maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Swecon tar stort kliv med Pentas industriverksamhet

Det nya partnerskapet innebär att Swecon blir rikstäckande återförsäljare för Volvo Penta inom industrisegmentet med ansvar för försäljning, service, reparation och support på den svenska marknaden.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Volvo Pentas industriverksamhet täcker delsegment som gruvdrift, jordbruk, specialfordon och anläggningsutrustning samt kraftgenerering och batterienergilagringslösningar. Foto: Volvo Penta/Pressbild

Samarbetet är ett kombinerat resultat av Swecons strategi att växa sin affär och Volvo Pentas pågående uppdelning av sitt återförsäljarnätverk i specialiserade partners för industri- respektive marina kunder.

- Den industriella sidan av Volvo Pentas verksamhet har vuxit kraftigt under det senaste decenniet och representerar idag hälften av Volvo Pentas verksamhet. I början var det helt logiskt att ha ett gemensamt återförsäljarnätverk för alla våra kunder, men idag ser vi att våra kunder blir mer och mer specialiserade och vi måste gå samma väg för att säkra den bästa kundupplevelsen”, säger Hannes Norrgren, chef för Industrial Business Unit på Volvo Penta.

Volvo Pentas industriverksamhet täcker delsegment som gruvdrift, jordbruk, specialfordon och anläggningsutrustning samt kraftgenerering och batterienergilagringslösningar.

- Genom att gå samman med Swecon kommer vi att kunna tillhandahålla ett högkvalitativt och tillgängligt nätverk av återförsäljare och serviceställen i Sverige. Dessutom är Swecon redan bekant med Volvos produkter genom sitt mångåriga partnerskap med Volvo Construction Equipment, vilket kommer att säkra en snabb introduktion och stark kompetens. Jag ser mycket fram emot att utveckla vår verksamhet tillsammans med Swecon, fortsätter Hannes.

Swecon och dess kontrakterade anläggningar inom Lantmännen kommer att erbjuda försäljning, service, reparation och reservdelar till Volvo Pentas industrikunder.

- Det här är ett naturligt steg för Swecon, väl i linje med vår strategi att växa vår verksamhet. Volvo Pentas industrisegment ligger till stora delar i vår bransch, men det är också nära våra befintliga kunder som i många fall redan har produkter som drivs av Volvo Penta, säger Norrgren.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer