maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Swerock först i världen med 12 eldrivna betongpumpar

Swerock har investerat i 12 eldrivna betongpumpar, två av dessa går till Finland resterande kommer användas i Swerocks verksamheter runt om i Sverige.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article SWerock har investerat i 12 eldrivna betongpumpar, 10 av dessa kommer användas i Swerocks svenska verksamheter. Foto: Swerock

– Vi utvecklar ständigt nya lösningar för att producera och leverera betong med minskad klimatpåverkan. Vi har precis lagt ytterligare en bit i betongpusslet. Från och med nu kan vi erbjuda marknaden en betydlig mer klimatsmart affär när det kommer till betong, säger Mats Norberg, vd Swerock Norden.

Hybridpumparna kör på HVO fram till arbetsplatsen och kopplas sedan in med hjälp av ett 125 amperes uttag för att drivas helt och hållet på el. Storlekar varierar från 20 till 47 meter. Det innebär att utsläppen av koldioxid minskar väsentligt. Hybridpumparna har delvis utvecklats tillsammans med PM Nordic och är tillverkade av det tyska företaget Putzmeister.

– Vi producerar ECO-Betong, kör ut den med våra el-betongbilar och pumpar ut den med våra nya hybridpumpar. Det här gör oss helt unika på marknaden, det finns ingen annan i Sverige som kan erbjuda den här lösningen, säger Hans Orest, fordonsansvarig på Swerock.

 Idag finns två av hybridpumparna på plats och kommer att tas i drift inom kort. Under året kommer resterande 10 att levereras och disponeras ut.

– Tack vare den kraftigt reducerade ljudvolymen och noll avgasutsläpp kommer miljön på arbetsplatserna bli betydligt bättre för a Vi ser det som en stor fördel att vi på det här sättet också är med och minskar klimatavtrycket i både Sverige och Finland, säger Mats Norberg, vd Swerock Norden.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer