maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Swerock labbar fram klimatsmart betong

Betong har en stor klimatpåverkat och en rad olika aktörer tävlar nu om att få fram hållbara lösningar som kommer att intressera beställare med tuffa miljökrav. Swerock öppnar ett nytt labb för att hänga med och helst ta ledningen.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Swerocks laboratorieföreståndare Masaab Alhamad Foto: Henrik Nordell/Pressbild/Swerock

- Med det nya laboratoriet ser vi fram emot att kunna bidra med forskning och ökad kunskap till branschen. Personalen har lagt ner ett stort engagemang för att göra det här möjligt och det är en viktig satsning för Peabkoncernen, säger Ola Mårtensson, ansvarig för Swerock och Peab Asfalts teknikverksamhet.

Betonglaboratoriet är cirka 700 kvadratmeter stort och består både av laboratorium och kontorsyta.

- Betonglabbet kommer att bli en stor tillgång för Swerock. Med det kommer vi att ta stora steg framåt inom kompetens och produktutveckling. Många av de prover som vi tidigare skickat till externa aktörer kan vi nu göra själva. Som Sveriges största betongleverantör är det viktigt att kvalitetssäkra våra produkter, säger Ola Mårtensson.

Ett av Swerocks mål är att ha 50 procent lägre klimatpåverkan från betong år 2030. Med kunskap från forskningen i laboratoriet blir det möjligt att fortsätta utveckla betong med ännu lägre klimatavtryck och samtidigt ha full kontroll på produkternas kvalitet och egenskaper.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer