maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Swerock och Kranpunkten investerar i elektrisk maskintransport

Swerock har tillsammans med Kranpunkten som första kund i Sverige investerat i en specialtillverkad eldriven lastbil för maskintransporter. Ellastbilen har precis kommit till Sverige och utrustas nu med de sista detaljerna för att passa uppdraget på bästa sätt.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Swerock kommer tillsammans med Kranpunkten att transportera hyrliftar helt fossilfritt inom Göteborgs innerstad med den nyinförskaffade elektriska lastbilen. Foto: Swerock

 

Tillsammans med Volvo Lastvagnar har en eldriven lastbil för transport av hyrliftar tagits fram. Modellen är den första serietillverkade FE Electric-lastbilen med denna typ av påbyggnation i Sverige.

Påbyggnationen är ett fast flak med hydraulisk vikbar och utskjutbar ramp baktill, specialanpassat för lastning och lossning av liftar samt fullständigt ”Arbete-på-väg”-paket med bland annat ljusramp och blixtljus . Den har en vinsch i framstammen för att smidigt kunna dra upp de liftar och maskiner som inte kan ta sig upp på flaket för egen maskin. Hytten har stora vindrutor, sidofönster och speglar samt extra fönsterruta nedtill på passagerardörren, för maximal sikt och säkerhet. Förarens arbetsmiljö förbättras av den renare luften, den tystare och smidigare gången och av hyttens bekvämligheter. Ellastbilen ska först och främst användas till att transportera Kranpunktens eldrivna hyrliftar till kundprojekt inom miljözon 1 i Göteborgs innerstad.

- Tack vare samarbetet kan vi nu förstärka våra insatser inom transportområdet, där vårt fotavtryck på miljön är som störst. Våra kunder i storstadsområdet erbjuds ett helt elektriskt alternativ; med en hyrmaskin som drivs och laddas med grön el och transporteras till och från arbetsplatsen helt utan utsläpp och betydligt tystare, säger Andreas Johansson, regionchef Kranpunkten Väst.

Lastbilen kommer att laddas med förnybar elektricitet vid Kranpunktens depå vid Herkulesgatan, på Hisingen i Göteborg. Ellastbilen beräknas vara i drift i slutet av 2021.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer