maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Swerock satsar inom hållbara vattenlösningar

Swerock gör nu en satsning inom området hållbara vattenlösningar och samlar företagets gemensamma kompetens i en nationell arbetsgrupp för att hjälpa och stötta andra företag i sitt miljöarbete.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Swerock samlar kompetensen för att möta det ökande behovet av lösningar i projekten och ligga i framkant när det gäller miljöarbetet. Foto: Swerock

Under ett pågående bygg- och anläggningsprojekt uppkommer det många gånger vatten som kan ge stor miljöpåverkan om det inte hanteras på rätt sätt. Hur vattnet ska hanteras samt renas har aldrig varit viktigare och kraven från myndigheterna ökar.

– Genom den här gruppen har vi möjlighet att samla vår kompetens och tillsammans möta det ökade behovet av lösningar i projekten och ligga i framkant när det gäller miljöarbetet. Vi gör en satsning där vi ser att våra tjänster kan bidra till hållbara samhällsbyggen, säger Jessica Stjernholm som kommer att driva gruppen.

Syftet är att eliminera spridning av föroreningar via grundvatten, dagvatten och länshållet vatten.

– Kan vi, genom Swerocks teknik och kompetens, rena vattnet innan det lämnar bygg- och anläggningsprojekten förhindras spridning av föroreningar till grundvatten, sjöar och hav. Jag tycker därför att det känns extra bra att vi nu gör en satsning på vattenrening med tanke på att det är en av våra viktigaste resurser, säger Jessica Stjernholm.

 Swerock tillhandahåller redan idag mobila anläggningar som effektivt behandlar överskottsvatten på plats och ser till att det behandlade vattnet uppfyller de krav som ställs i projektet. Dessa anläggningar består av en eller flera moduler som anpassas efter projektets specifika behov. Det kan vara allt från en enskild sedimenteringscontainer som renar vattnet från suspenderade partiklar och oljeföroreningar till ett mobilt reningsverk för rening av exempelvis metaller, klorerade lösningsmedel etcetera.

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer