maskinentreprenoren logo

Branschpricken

”Arbetsglädje på jobbet är viktigt för att man ska trivas och prestera”

Mimmi Snell, administrativ chef HR-ansvarig Snells Entreprenad AB

placeholder

Lästid:  0 min

article

Tänker du ofta på hur du ska hitta sätt att få medarbetarna att må bra på jobbet?

– Absolut det gör jag hela tiden. Bland annat gillar jag att arrangera attraktionshöjande aktiviteter då jag vet att medarbetarna uppskattar det. Jag tycker det är jätteviktigt att göra saker tillsamman och lära känna varandra även utanför jobbet, och lära känna varandra mer på det personliga planet.

När du tänker arbetsglädje, vad är det då du tänker att det ska leda till i företaget?

– Det är viktigt för oss att vi är attraktiva arbetsgivare och att man trivs bra på jobbet. Trivs man på sitt arbete så presterar man bättre. Vi lever i en tid då vi företag i branschen konkurrerar om de få yrkesmänniskor som finns. Vissa lockar med hög lön, men jag tror inte det är den enda faktorn som avgör, snarare kanske man stannar i ett företag där man trivs.

Ni var ju tvungna på Snells att varsla när ett stort kontrakt i gruvindustrin tog slut, hur klarade ni arbetsglädjen då?

– Vi var väldigt noga med att hålla möten ofta, både fysiskt och på andra sätt. Ge framtidstro och även berätta vilka nya jobb som kommit in och att hitta positiva saker att förmedla. Men det är klart att det är svårt för de som förlorar jobbet, vi varslade totalt 65 personer. Det var tuffa samtal att ta.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer