maskinentreprenoren logo

Landet runt

Magni satsar stort på Norden från Grästorp


writer image
Ann-Louise Larsson
article

Vid årsskiftet startade den italienska maskintillverkarem Magni ett helägt dotterbolag i Sverige – tanken är att komma närmare kunden genom att kapa bort återförsäljarledet. Magni har funnits på den svenska marknaden sedan 2015, först genom Vänermaskin startat av Gustav Knutsson och från 2019 och fram till årsskiftet genom AB Kranlyft. 

–  Magni har en tanke om att de vill göra på sitt sätt och det gör de bäst genom egna bolag. De har startat egna bolag på liknande sätt i Tyskland, Frankrike, Polen och USA bland annat, förklarar Jonas Gadolin, vd för Magni Northern Europe. 

Organisationen består av åtta personer och ytterligare en supporttekniker och en servicetekniker ska anställas innan organisationen är fulltalig. Fastigheten i Grästorp har utökats, byggts om och utrustats för att kunna ta hand om kunderna på bästa sätt. 

– Magni investerar stort i det här, 40-50 miljoner i personal, lokaler, verktyg och maskiner för att kunna bygga upp verksamheten så som de vill ha den. Framöver kommer sortimentet att breddas med ett mindre segment som vi saknar idag och det kommer ge oss helt nya affärsmöjligheter, säger Gustav Knutsson, försäljningschef. 

I Grästorp finns huvudkontor, verkstad och reservdelslager. Runt om i Sverige finns ett antal servicepartners och service-lämnare som snabbt kan hjälpa kunden på plats.

Text: Ann-Louise Larsson

Magni

Familjeägd italiensk maskintillverkare som tillverkar och utvecklar teleskoplastare, liftar och plattformar. 

Startade 2012 och tillverkar i dagsläget 12–13 maskiner om dagen. 

I Sverige finns runt 300
maskiner ute på marknaden.

Etablerar nordiskt huvudkontor i Grästorp.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer