maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Tiltrotatortillverkare kan tvingas varsla

Lägre orderingång kan tvinga Rototilt att varsla personal. Hur många som berörs är inte klart ännu, enligt Västerbottenskuriren.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Lägre orderingång gör att Rototilt behöver se över sin organisation och kan komma att varsla personal. Foto: Pressbild/Rototilt

 – Just nu finns en övertalighet mot orderingången. Vi har informerat personal om att konjunkturläget är ordentligt nedpressat, det har varit det under en längre tid och att vi kommer behöva inleda MBL-förhandlingar med fackliga företrädare, säger vd Anders Jonsson till Västerbottenskuriren.

Rototilt har vuxit kraftigt under de senaste åren och omsatte under 2023 över en miljard. Nyligen har Rototilt även investerat i ny lokalyta och en ny produktionslinje – denna kommer inte beröras av varslet enligt VK.

– Där behöver vi rekrytera in kompetens. Det är en helt ny typ av produktion för oss och där behövs personal som har en ny typ av kunskap kontra vad vi har i dag, säger Anders Jonsson.

Rototilt har ungefär 330 anställda, varav 270 arbetar i Vindeln och det är främst de som kommer beröras av varslet. Både tjänstemän och kollektiva kan komma att varslas.

– I första hand tittar vi över den svenska organisationen, men vi tittar även över hela strukturen. Just nu för vi samtal med fackliga företrädare om vad vi har för läge. Vi vill att vi ska ha en gemensam bild över vad vi ser framför oss. De närmaste veckorna kommer det att klarna eftersom, säger Anders Jonsson till VK.

Fackets förhandlingsgrupp hoppas få mer information på onsdag denna vecka och därefter starta förhandlingar.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer