maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Fler byggutbildningar i startgroparna

Idag presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan resultatet kring beviljande av nya yrkeshögskoleutbildningar. Antalet beviljanden inom samhällsbyggnad och byggteknik ökar med 11 procent.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Totalt beviljar Myndigheten för yrkeshögskolan 82 nya utbildningar inom samhällsbyggnad och byggteknik. Foto: ME

Byggbranschen får därmed en helt ny utbildning till Platschef hållbar produktion på fem orter runt om i landet samt medel till en ny byggledarutbildning i Sundsvall.

- Det här är viktiga och välkomna besked! Branschen hade ett tufft 2023 vilket ställer allt högre krav på rätt kompetens och utbildning. Vår förhoppning är att utbildningarna ska rusta vår bransch för när framtidens byggande tar fart - den som börjar en utbildning 2024 kommer ut på arbetsmarknaden 2026, säger Elin Kebert, expert kompetensförsörjning på Byggföretagen.

Andra viktiga nya utbildningar som myndigheten har gjort satsningar på är VA, VVS och energi samt järnväg.

- Det här är välkomna och nödvändiga satsningar när Sverige ska bygga ut och underhålla infrastrukturen. Byggföretagen har under längre tid uppvaktat regering och riksdag i frågan och verkat för att Yrkeshögskolan ska expandera, säger Elin Kebert.

Totalt beviljar Myndigheten för yrkeshögskolan 82 nya utbildningar inom samhällsbyggnad och byggteknik.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer