maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Trafikverket säkrar upp med vägmaterial

Trafikverket ska säkra upp vägmaterial som cement, bitumen och utrustning som behövs för att bygga väginfastruktur enligt ett nytt regeringsbeslut. Myndighetens uppdrag blir att se till att entreprenörerna har tillgång till det materiel som behövs för arbetet.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Trafikverket ska säkerställa att entreprenörerna har tillgång till material och utrustning för att bygga vägar i händelse av höjd beredskap eller krig. Foto: Shutterstock

– Trafikverket får nu bättre möjlighet att säkerställa en god beredskap när det gäller väginfrastrukturen och att vid behov parera situationer när det annars skulle kunna uppstå brist på varor, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Trafikverket har sedan tidigare rätt att upphandla och tillhandahålla materiel för järnvägen. Nu ändrar regeringen i Trafikverkets instruktion så att denna möjlighet utökas till att även gälla vägar. Ändringen syftar till att ge Trafikverket handlingsfrihet att i händelse av höjd beredskap eller ytterst krig, säkerställa tillgången till strategisk materiel genom upphandling eller lagerhållning.

Rent konkret innebär det att Trafikverket ska se till att entreprenörer som bygger väginfrastruktur på myndighetens uppdrag, har tillgång till det materiel som behövs för arbetet. Det kan till exempel röra sig om tillgång till materiel som cement, teknisk utrustning eller bindemedlet bitumen till asfalt.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer