maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Trafikverket skickar räkning till NCC

Trafikverket har meddelat entreprenören NCC för entreprenad nio på Västra länken att man kommer att åtgärda besiktningsanmärkningarna på NCC:s bekostnad.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Mer och fler problem med Västra länken i Göteborg. Foto: Trafikverket

Bakgrunden är att den senaste slutbesiktningen enligt Trafikverket visar att vägen fortfarande inte är godkänd och att NCC vägrar att åtgärda felen. NCC håller inte med, och kräver att Trafikverket tittar en gång till, för NCC anser att de har följt kontraktet.

- Det är självklart tråkigt att behöva göra detta då vår ambition alltid har varit att öppna vägen så fort som möjligt. Men det har vid flera besiktningar visat sig att vägsträckan inte motsvarar de specifikationer som avtalats. Det är helt enkelt för många och för allvarliga brister och entreprenören har meddelat att man inte har för avsikt att åtgärda dessa. Nu startar vi därför arbetet med att åtgärda felen på deras bekostnad för att vi snabbare ska kunna öppna vägen för trafik, säger Tomas Ek, projektledare vid Trafikverket.

- Det vore oansvarigt av oss och fel mot skattebetalarna att ta vägen i drift när den inte är godkänd och med så många fel. Vi har inte fått den kvalité på vägen som vi har köpt. Dessvärre har NCC:s agerande gjort att vi tappat massor av tid och med en annalkande vintersäsong så är det nog rimligt att säga att vi kommer att kunna öppna vägen hösten 2024, men givetvis tidigare om vi får möjlighet, säger Tomas Ek, projektledare vid Trafikverket.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer