maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Transport köper inte märket

Transportföretagen har ett tiotal kollektivavtal att förhandla med Transportarbetarförbundet. Saken är bara den att Transport inte är med i LO-samordningen och inte är beredda att acceptera märket inom Industriavtalet.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen. Foto: Transportföretagen/Pressbild

Men förhandlingarna kan bli tuffa. Transportarbetarförbundet är sedan tidigare inte med i LO-samordningen och driver ett eget lönekrav i årets avtalsrörelse. Märket accepteras inte. Transports krav ligger på 5,5 procent på 12 månader. Fackförbundet utesluter dock inte ett tvåårigt avtal. Såhär skriver Transport på sin hemsida:

"Vi anser inte att industriavtalet är en fattigdomspiral. Däremot har vi satt våra krav för att motverka en fattigdomspiral samt för att inte skapa en inflationsspiral. Märket kan vara ett golv för oss, men inget tak".

- Det blir hårt arbete för såväl oss som för våra motparter. Det kommer att bli tuffa förhandlingar, men det finns ett gemensamt intresse och ansvar för att stärka branschen för den lågkonjunktur som väntar. Målet är att vi går ur avtalsrörelsen med så bra förutsättningar som möjligt för våra medlemsföretag att bedriva sin verksamhet, säger Marcus Dahlsten.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer