maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Tre redskapstillverkare samlas under samma tak

Götene, Ufo och Siljum blir Fronteq. De tre kända varumärkena slås ihop i ett gemensamt bolag för att kunna växla upp tempot, utvecklas och växa vidare på fler marknader.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Götene, Ufo och Siljum samlas under samma tak i det nya bolaget Fronteq. Foto: Fronteq

– Det känns jättebra, vi fortsätter utvecklingen med full kraft och tillsammans står vi väldigt starka. I det nya bolaget Fronteq får vi en gemensam organisation för alla våra produkter och varumärken. Samtidigt blir vi en av Sveriges större leverantörer av redskap till grävmaskiner och hjullastare, säger Birgitta Boström, som blir vd för Fronteq. Hon var tidigare vd och koncernchef för Götene Ufo och Siljum Mekan.

Götene och Ufo har sedan flera år varit sammanslagna under samma tak. För några år sedan tillkom Siljum Mekan i koncernen. Nu tas nästa steg i utvecklingen genom konsolidering av de båda bolagen.

– Alla våra produktvarumärken är kända och omtyckta och de kommer att leva kvar precis som tidigare, de kommer inte att försvinna. Skillnaden är att vi under gemensam flagg kan växla upp tempot, utvecklas tillsammans och växa vidare på fler marknader. Vi gör det i ett gemensamt bolag och med ett nytt namn i stället för att vi är olika verksamheter, fortsätter Birgitta Boström.

Fronteq har höga ambitioner och vill ta marknadsandelar både i Sverige och internationellt.

– Det finns en hög efterfrågan av våra produkter och genom att samla våra administrativa resurser och vår gemensamma produktionskapacitet hoppas vi kunna stärka vår marknadsposition framöver. Ett gemensamt samlingsnamn ger oss också utrymme att lättare addera ytterligare varumärken framöver, säger Michael Fransson, styrelseordförande för Fronteq.

Fronteq har kontor i Umeå, Bygdsiljum och Götene samt tillverkning i Götene och Bygdsiljum.

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer