maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Trelleborg säljer däckverksamheten till Yokohama

Trelleborgskoncernen har valt att sälja däckverksamheten den japanska däcktillverkaren Yokohama för 22 miljarder kronor. Trelleborg ska istället fokusera mer på polymerlösningar till bland annat medicinteknik- och flygindustri.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Trelleborg har sålt sin däckverksamhet till japanska Yokohama. Foto: Trelleborg

– Under Trelleborgs ägarskap har Trelleborg Wheel Systems under de senaste åren mer än fördubblat sin försäljning och avsevärt förbättrat lönsamheten. Idag är verksamheten i mycket gott skick. Vid analys av olika alternativ för koncernen har vi kommit fram till att en avyttring till denna värdering sammantaget genererar mest värde för våra aktieägare och skapar nya spännande möjligheter framåt, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef i Trelleborg.

Genomförandet av affären förutsätter godkännande av berörda myndigheter, och förväntas vara slutförd under den senare delen av 2022.

Affärsområdet Trelleborg Wheel Systems är en ledande global leverantör av däck och kompletta hjul till off-highwayfordon som lantbruksmaskiner, materialhanteringsfordon och entreprenadmaskiner samt specialapplikationer. Nettoomsättningen 2021 uppgick till 10 miljarder med en EBIT-marginal på 12,0 procent. Vid utgången av 2021 hade affärsområdet 6 750 anställda och tillverkningsanläggningar i Italien, Lettland, Brasilien, Tjeckien, Serbien, Slovenien, Kina, Sri Lanka och USA.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer