maskinentreprenoren logo

Branschnytt

"Tungmekanikerna" har nytt kollektivavtal

Industriarbetsgivarna och IF Metall har träffat avtal för svetsmekanisk industri – Svemek. Medlemmarna är till största delen små och medelstora industriföretag, exempelvis stål- och maskinbyggare, svetsföretag, mekaniska verkstäder, industriserviceföretag, lås- och säkerhetsföretag och maskinuthyrare.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Nytt kollektivavtal klart mellan IF Metall och Industriarbetsgivarna.

– Vi har nu tecknat ett kollektivavtal med IF Metall för svetsmekanisk industri. Det nya avtalet ger företagen både flexibilitet och stabilitet, säger Per Widolf förhandlingschef på Industriarbetsgivarna.

Avtalet är på två år och det följer industrins märke med ett samlat avtalsvärde på 7,4 procent. Avtalet löper ut den 31 maj 2025.

– Det är viktigt med långsiktiga förhållanden så att företagen kan planera sin verksamhet. Det gynnar både produktivitetsutvecklingen och stärker konkurrenskraften, säger Per Widolf.

Långsiktighet och stabilitet har varit viktiga frågor i förhandlingarna.

– Det har varit viktigt för våra företag i förhandlingarna för att de ska kunna öka produktiviteten och stärka konkurrenskraften, säger Per Widolf.

Svemek är ett av de fem ingående förbunden i Industriarbetsgivarna och styr medlemsinflytandet från den svetsmekaniska industrin. Förbundet har drygt 400 medlemsföretag med totalt cirka 10 000 anställda. Svemek:s medlemmar är till största delen små och medelstora industriföretag.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer