maskinentreprenoren logo

Landet runt

Tusentals följer Johans vardag på Youtube


placeholder
Ann-Louise Larsson
article

Johan Lindeberg har tidigare jobbat inom media, men tröttnade på att vara fast bakom skrivbordet och sökte maskinförarutbildningen i Bräcke för några år sedan.

– Jag hade själv suttit och tittat en del på maskinvideor på Youtube, men jag saknade ett konto med den här typen av videor som jag gör. Väldigt ärliga, personliga och transparenta som visar hur vardagen ser ut. Min förhoppning är att kunna visa andra hur det här yrket är och att man inte måste vara världsbäst på allt från början. Jag vill inspirera andra som inte har koppling till branschen att våga söka sig till maskinföraryrket, förklarar Johan Lindeberg. 

Nu på vintern får tittarna följa med på snöröjning i en L60F med Siljum multiskopa på företaget KJS Entreprenad i Jämtland där Johan är anställd. Längre framåt våren kommer det bli mer serviceuppdrag med maskinen till ett fjärrvärmeprojekt. 

– Det händer att jag sitter i en grävmaskin också, men jag trivs bäst med att köra hjullastare. Det är mer varierande, säger han.

Johan filmar med två Go pro-kameror och redigerar allt på sin Ipad på lediga stunder. Ambitionen är att komma ut med en ny video varannan vecka.

– Jag har även funderat lite på att göra en serie om olika maskinförare och maskiner, allt från pistmaskiner till kranförare. Ett besök på min gamla skola kan man också tänka sig. Jag får en hel del frågor om utbildningen så det finns helt klart ett intresse hos publiken. Jag tycker det är väldigt kul och ett sätt att hålla liv i min kreativa ådra, säger han. 

Än så länge hinner han svara alla som hör av sig, men Youtube-kontot växer stadigt och har nu nått över en miljon visningar.

Text:

 Youtubekanal:

Johan Lindebergs Youtubekanal heter Raketforskaren. Här delar han med sig av sin vardag som maskinförare. 

Johan Lindeberg är 34 år och bosatt i Ås i Jämtland. Han har tidigare jobbat både som stillbildsfotograf och med webb-tv. 

Han blev färdig maskin-förare sommaren 2020
och fick jobb direkt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer