maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Två nya förvärv för Vestum

Vestum fortsätter att växa med två nya förvärv i anläggningsbranschen. Ett av dessa är Infracon med bas i Örebro som nyligen utsågs till gasellföretag i länet.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Vestum har köpt ytterligare två företag i anläggningsbranschen under veckan; Infra-Con i Örebro och MR Entreprenad. Foto: Vestum

Infracon utför betong-, mark- och anläggningsarbeten för väg-, park- och infrastrukturprojekt. Inom erbjudandet ingår arbeten inom grundläggning, platsgjutna byggnationer, broar, ställverk, bostäder, VA och infrastruktur.

Uppdragsgivare finns såväl bland byggentreprenörer som hos kommuner och Trafikverket. Under den rullande 12 månaders perioden per augusti 2021 genererade Infracon en omsättning på drygt 300 miljoner.

– Bolaget har levererat en imponerande lönsam tillväxt och blev nyligen uppmärksammade av Dagens Industri som Årets Gasell i Örebro län. Detta i kombination med en mycket stark orderbok, fin kundbas och duktiga företagsledare gör att vi ser positivt på framtiden för Infracon. Nu ser vi fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med hela den tidigare ägarkretsen och företagsledningen i bolaget, säger Conny Ryk, vd för Vestum.

Under veckan har Vestum även förvärvat Malte Rutberg Entreprenad, samt dotterbolaget Malte Rutberg Maskin AB. MR Entreprenad grundades 1999 och är specialiserade på VA- och ledningsarbeten, väg- och anläggningsarbeten samt markarbeten. Inom tjänsteerbjudandet ingår exempelvis omläggning och reparation av befintliga VA-system, finplanering och utförande av olika typer av markarbeten, nyproduktion av vägsystem och utbyggnad av befintliga vägsystem.

Bolaget är verksamt i Stockholm och Uppland och arbetar främst åt stat och kommun, men även åt byggentreprenörer, fastighetsförvaltare, energibolag och bostadsrättföreningar. Omsättningen ligger på ungefär 111 miljoner. MR Entreprenad har 16 anställda och har sitt huvudkontor i Sollentuna.

– Vi har följt bolaget under många år och är glada och stolta över att de tidigare ägarna valt oss som partner för framtiden. Med MR Entreprenad stärker vi vår marknadsposition ytterligare inom bland annat VA- och ledningsarbeten och ser tydliga positiva samverkanseffekter med flertalet andra portföljbolag inom Vestum. Bolaget har i över 10 år på raken genererat tvåsiffrig vinstmarginal och tillsammans med hela den befintliga ledningsgruppen ser vi fram emot att växa verksamheten ytterligare, säger Conny Ryk, VD för Vestum.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer