maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Sveriges Åkeriföretag klagar på snöröjningen

I veckan träffade representanter från Sveriges Åkeriföretag (SÅ)Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson för att diskutera åkerinäringens erfarenheter kring vinterväghållning. En vinterväghållning som skapat stora problem, menar man.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Ulric Långberg, Samhällspolitisk chef, Sveriges Åkeriföretag. Andreas Carlson, Infrastruktur- och bostadsminister. Peter Svensson, Teknik och Infrastruktur, Sveriges Åkeriföretag. Foto: Sveriges Åkeriföretag/Pressbild

Sveriges Åkeriföretag har till regeringen lagt fram sin syn på problematiken och utmaningar kring vinterväghållningen.

Ett av förslagen från Sveriges Åkeriföretag är att se över de kriterier som idag styr vinterväghållningsresurserna och som behöver anpassas till "dagens behov och trafiksituation", skriver SÅ. Att se över upphandlingsmodeller är ett annat förslag. Sveriges Åkeriföretag konstater gemensamt med Regeringens företrädare att frågan är mycket stor bland både åkerier och trafikanter. Få är nöjda med hur det fungerar idag, anser man. Sveriges Åkeriföretag önskar initiativ till förbättring inom närtid.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer