maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Unikt partneringavtal för asfaltarbeten

Kristianstads kommun vill komma ifrån den strategiska prissättningen och komplexiteten i beläggningsavtal. Därför har de tecknat ett nytt ramavtal i partnering med NCC gällande beläggningsarbeten. Detta är unikt i asfaltsbranschen.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Nu börjar partneringkontrakten komma även till asfaltsbranschen. Kristianstads kommun går i bräschen tillsammans med NCC. Foto: NCC

– Vi tar med detta vårt ansvar som upphandlande myndighet och går i bräschen för att förändra upphandlingsförfarandet i branschen. Vi ser med spänning fram emot att gå in i det här samarbetet med NCC, säger Jonas Schrevelius, enhetschef på tekniska förvaltningen på Kristianstads kommun.

Ramavtalet omfattar beläggningsarbeten, lagningsarbeten, återställning, underhållsarbeten och nybyggnation. Avtalet är unikt eftersom det är första gången som kommunen upphandlar beläggningsarbeten i partnering. Det innebär  en samverkansform där aktörerna samarbetar för projektets bästa i en öppen dialog och en transparent arbetsmiljö. Samverkansformen, som bygger på fullständig öppenhet, skapar mervärde för båda parterna.

Ramavtalet gäller i två år med möjlighet till förlängning ett år i taget i maximalt två år.

– Genom att inte bara fokusera på lägsta pris kan vi tillsammans med våra kunder skapa högre värden, till exempel högre kvalitet och större kostnadseffektivitet över tid. Det är nytänkande av Kristianstads kommun och ett välkommet steg på vägen att förändra asfaltbranschen. Branschen behöver utvecklas och partneringkontrakt är en rörelse i rätt riktning, säger Tobias Pettersson, Head of Department Asphalt South, NCC.

Uppdragen väntas uppgå till omkring 30 miljoner årligen.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer