maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Upprop om sänkt bränsleskatt från Maskinentreprenörerna

Med uppropet "Nu ställer vi maskinerna" uppmanar bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna sina medlemmar att underteckna ett upprop för sänkta bränsleskatter. Syftet är att få till stånd en nödbroms för bränsleskatterna. Med uppropet vill man synliggöra det ekonomiska hot som Sveriges maskinentreprenörer lever under och hur det riskerar framtida underhåll och utbyggnad av landets infrastruktur.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Just nu pågår ett upprop bland Maskinentreprenörernas medlemmar för att få regerigen att sänka skatten på bränsle. ME menar att medlemmarna inte längre klarar lönsamheten och måste ställa maskinerna när kostnaderna drar iväg för bränsle. Foto: Istockhpoto

– Det räcker nu, säger Maskinentreprenörernas vd Anders Robertsson. Vår uppgift som bransch- och arbetsgivarorganisation är att synliggöra de allvarliga konsekvenser som bränslepriserna har för våra medlemsföretag.

Maskinentreprenörernas medlemmar ser inte längre hur de ska kunna få lönsamhet i sina företag med dagens bränslepris. Kris har följt på kris utan att medlemmarna har kunnat kompensera sig för de ökande bränslekostnaderna. Den senaste tidens prishöjningar har blivit mycket kännbara för bygg- och anläggningsbranschen. Regeringen behöver förstå att det inte går att få vägar och järnvägar skötta och byggda eller gruvor att fungera utan landets 20 000 anläggningsmaskiner. Det är dags att använda sig av de politiska verktyg som finns för att stötta Sverige, menar Maskinentreprenörerna.

– Sveriges maskinentreprenörers överlevnad står på spel. Det är dags för finansministern att gå från ord till handling. Sveriges bränsleskatter måste sänkas med omedelbar verkan, säger Anders Robertsson.

Text:

Maskinentreprenörerna (ME)

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer