maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Uthyrare skickar fossilfria maskiner till Veidekke

Ramirent i Växjö har fått uppdraget att leverera maskiner och utrustning till SR Energys nya Vindpark Horshaga i Kronobergs län, som just nu byggs av Veidekke.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article För Ramirents del handlar uppdraget om att leverera en bredd av allt från hjulbodar, gjututrusning och pumpar, till hjullastare, teleskoptruckar och vibratorer. Uppdraget sträcker sig fram till sommaren 2025. Foto: Veidekke/Pressbild

Intresset för vindkraftsprojekt har ökat de senaste åren. Arbetet med Vindpark Horshaga har precis dragit igång och för Ramirents del handlar uppdraget om att leverera en bredd av allt från hjulbodar, gjututrusning och pumpar, till hjullastare, teleskoptruckar och vibratorer. Uppdraget sträcker sig fram till sommaren 2025.

– Det känns roligt att vara en del i den gröna omställningen och att vi, genom våra fossilfria maskiner, kan bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Jörgen Folkeson, Key Account Manager på Ramirent.

Vindpark Horshaga består av projektområdena Horshaga, Älmedal och Rosenholm i Uppvidinge kommun, Kronobergs län. De 25 vindkraftverken kommer få en samlad effekt på 147 MW och blir vindkraftsproducenten SR Enerygs andra vindpark i Uppvidinge kommun.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer