maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Vägunderhåll för över miljarden

Peab har tagit hem totalt åtta driftkontrakt på vägunderhåll med Trafikverket som beställare. Totalt är kontrakten värda 1,3 miljarder kronor.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Peab har åtta nya kontrakt på vägunderhåll, totalt 8 500 kilometer, att jobba med de närmaste fyra åren. Foto: Peab

 Om man räknar ihop sträckorna som Peab kommer underhålla de närmaste fyra år blir det totalt hela 8 500 kilometer. Kontrakten avser basunderhåll av vägnäten på Öland, i Borlänge, Hedemora, östra och norra Värmland, Lit, Heby och Västbo. Kontrakten sträcker sig över fyra år från och med den 1 september 2022 med möjlighet till två års förlängning.

– Att vara delaktig i att vi har framkomliga vägar i Sverige är ett viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare och något vi är mycket stolta över. Som vägentreprenör åt Trafikverket ingår det att året om och dygnet runt bevaka väglaget och utföra löpande inspektioner och åtgärder för att värna säkra vägar, säger Anders Thomasson, regionchef på Peab.

I Borlänge och på Öland har Peab skött driften av vägnäten under flera år, medan Peab nu tar över på de övriga orterna.

– Det känns väldigt bra att få fortsatt förtroende i befintliga driftområden och naturligtvis hedrande att få nya driftuppdrag. Vi ser det som en stor fördel att vara entreprenör på driftområden som gränsar till varandra för att vid behov kunna samarbeta kring resurser. Som närproducerande samhällsbyggare har vi också väl inarbetade samarbeten med regionala underentreprenörer och många medarbetare som bor i närområdena och har därmed god lokalkännedom, säger Anders Thomasson.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer