maskinentreprenoren logo

Valde Next affärssystem för att växa tryggt

I takt med att Niclas Jämstorps firma fick allt fler jobb och anställde fler insåg han att det behövdes ett digitalt affärssystem för att kunna växa kontrollerat.

placeholder
Andreas Marzo

Lästid:  0 min

article

– Med Next affärssystem har vi en betydligt mer strukturerad verksamhet än tidigare, tycker Niclas Jämstorp, vd för Jämstorps Entreprenad AB i Kristianstad.

Han bestämde sig för att hans företag skulle växa. Och förutsättningen för att lyckas med det var att hitta ett digitalt affärssystem. Excel funkade som administrativ grund när entreprenadfirman hade 5–6 anställda.

Men när det var mellan 15–20 anställda räckte det inte längre för att upprätthålla den administrativa strukturen.

– När vi växte insåg vi snabbt att det blev tungrott att föra in allt manuellt. Till slut blev det för mycket, säger Niclas Jämstorp.

Merparten av hans företagsprojekt var redan då stora och vissa var på räkning. Och som underentreprenör behövde
firman projektredovisa varje eller varannan månad.

– Det var oerhört tidskrävande och vi behövde ligga i framkant för att kunna göra det eftersom alla tidrapporter släpade när våra anställda skulle redovisa sina tider, materialåtgång och ÄTA-arbeten.

Text:

När Niclas räknade på ett nytt affärssystem tyckte han först att det var en stor kostnad.

– Samtidigt insåg vi att vi måste ha ett sånt för att inte missa att ta betalt för vissa arbeten och att undvika eftersläpning.

Efter att Next One Technologys system började användas i verksamheten under 2016 insåg han att det gjorde hela verksamheten tryggare och betydligt mer strukturerad än tidigare.

– Och det hjälper oss att ligga bra till likviditetsmässigt. I dag har vi koll på projekten i realtid. Något som i synnerhet gäller ÄTA-jobb, som vi redovisar direkt i systemet. Inte när projekten är klara. Vi har också järnkoll på den arbetstid vi lägger ner, materialet vi köper till respektive projekt och resursåtgången, alltså kostnader för våra entreprenadmaskiner och maskinister.

Niclas sticker inte under stol med att det var ett omfattande jobb att gå över till Next system. Men Niclas och hans kolleger hade täta dialoger med Next och gick igenom allt de behövde få svar på.

– Tidrapportering och projektmärkning är en förutsättning för att vi exakt ska veta vilka jobb vi utfört och vad de
kostar för våra uppdragsgivare. Det är också en stor vinst att det blir snygga redovisningar som är kompletta hela
vägen till fakturering.

I konkurrens med andra system kände Niclas att Next var komplett och bäst levde upp till hans företags behov.

– Vi fick mycket bra gehör från Next. Under de år vi haft systemet har de hjälpt oss att utveckla systemet efter de behov vi haft. Han menar också att det är en stor trygghet att allt finns tillgängligt digitalt.

– Det minskar vår sårbarhet. Hade jag vetat det jag vet i dag hade vi varit igång med detta system tidigare.

Läs mer om Next lösningar för Mark & Anläggning här.

Text:

All information på samma ställe

Oskar Hjertstedt, affärsutveckling Next One Technology AB

– De allra flesta företag inom mark- och anläggning som kontaktar oss inser att de inte hittar all information som de är i behov av på ett tillfredsställande sätt. De vill samla ihop all information på ett och samma ställe. Och det är mycket vanligt att företagen har flera öar med information i papper, i Excel, i Word och i Dropbox. Samtidigt ser de en möjlighet i att ett digitalt system kan effektivisera deras verksamhet.

Få betalt för ÄTA
För att kunna ta betalt måste du kunna bevisa vad du gjort. ÄTA till exempel är en ökad intäkt om du kan visa att du utfört arbetet och att det inte ingick i grundåtagandet. korrekt sätt är det svårt att få betalt för det.

Vad vinner man främst på att ha ett affärssystem?
Lönsamhet är ju en av de viktigaste drivkrafterna i ett bolagsbygge, och förutsättningen för det är ordning och reda. Har du det så kommer kvalitet och lönsamhet av sig själv.

Vad är viktigt att tänka på?
Börja med att titta på vad du vill förbättra i din verksamhet. Det är mycket lättare för dig och för oss om du vet vad du vill när du kontaktar oss.

Vilka behöver ett affärssystem?
Jag brukar säga från fyra personer och uppåt. Men vi har kunder som har två anställda. Systemet kan också användas av mindre företag som har ambitionen att växa. Vi har möjligheter att anpassa
system utifrån skiftande behov.

Vad innehåller systemet?
Tidrapportering, materialåtgång kopplat till projektmärkning, dagböcker, redovisning för ÄTA-arbeten, budgetprognos, maskintider, efterkalkylering, projektuppföljning, fakturering och mycket mer. Systemet har fullständig mobilitet för webb på dator, padda och mobiltelefon.

Kontakta Oskar Hjertstedt, Next One Technology AB
oskar.hjertstedt@next-tech.com
0708-12 66 75
www.next-tech.com

Läs mer om Next lösningar för Mark & Anläggning här.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer