maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Världsrekord i maskinförsäljning slås i år

Pandemin har lett till att en rad regeringar runt om i världen har stimulerat ekonomin för att förbättra infrastruktur och stimulera bygg- och anläggningsbranschen. Nu visar de globala försäljningssiffrorna gällande anläggningsmaskiner, att pengarna i hög grad även hamnat där.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Det är marknadsanalytikerna på Off-Highway Reserach (OHR)som konstaterar att de rapporter de hittills har fått in från de globala tillverkarna visar att vi går mot 1 130 000 sålda enheter det här året. Stort och smått, men värdet beräknas landa runt 110 miljarder amerikanska dollar.

1 130 000 sålda enheter är två procent mer än rekordåret 2018. Som tidigare är det expansionen inom infrastruktur i Kina som driver siffrorna uppåt. Kina backar något igen, men istället beräknar OHR att den europeiska marknaden växer med 15 procent under 2021. Även USA tuffar på bättre än väntat när det gäller byggande. Globalt beräknas dagens nivåer vara stabila en bit in i även nästa år.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer