maskinentreprenoren logo

Landet runt

Värmlänningar samlar kraft tillsammans


writer image
Ann-Louise Larsson
article
article Joel Lindberg och Mattias Bergdahl från Kewab tar i hand med Ulrik Henriksson och Roger Potinder från Ulriks Entreprenad om det nya samarbetsavtalet. Foto: Ulriks Entreprenad

– Det här är ett viktigt samarbete som gör båda företagen starkare i Värmland, säger Ulrik Henriksson, vd och grundare av Ulriks Entreprenad. 

 Banden mellan de två företagen sträcker sig långt tillbaka i tiden. Ulrik startade sin karriär i branschen på Kewab i Deje för många år sedan, medan det fortfarande var ett litet företag. Under åren har båda företagen vuxit och delar idag värderingar när det gäller både personal och affärer – vilket borgar för ett gott samarbete framåt. Det nyligen undertecknade samarbetsavtalet har vuxit fram över tid mellan parterna. 

– Det här samarbetet känns helt rätt i hjärtat, säger Ulrik Henriksson. 

Från starten 2011 har Ulriks Entreprenad vuxit till en storspelare i branschen med 65 maskiner och verksamhet från Halmstad i söder till Sandviken i norr. 

– Med den här uppställningen av medarbetare och maskinpark kommer vi bredda och stärka vår entreprenadverksamhet i hela Värmland tillsammans, säger Roger Pontinder, arbetschef på Ulriks Entreprenad.

Tillsammans förfogar de båda företagen nu över 150 maskiner och fordon och lika många personal vilket ger en helhet inom entreprenadsektorn med maskiner, transporter, krossning, deponier, återvinning, grus och berg med mera. 

– Vi tror stenhårt på vår resa och ser ljust på framtiden i samverkan för våra bolag. Ensam är absolut inte stark utan tillsammans blir man starkare. Och självklart känner jag en oerhörd stolthet att Ulriks som företag vill göra resan tillsammans med oss, säger Mattias Bergdahl, vd för Kewab Värmland.

Text: Ann-Louise Larsson

Ulriks Entreprenad & Kewab

Ulriks Entreprenad grundades 2011 av Ulrik Henriksson, som har över 30 års erfarenhet inom entreprenadbranschen. 

I företaget finns bred kompetens inom markarbeten, en rejäl maskinpark och duktiga maskinförare.

Kewab har funnits över 50 år i branschen och går in i samarbete med runt 85 maskiner. Kewab grundades av Kenneth Wahlström men drivs idag av vd Mattias Bergdahl.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer