maskinentreprenoren logo
Ledare

Vart tar motorintresserade vägen med elektrifieringen?

I den här branschen finns...

Text: Micael Appelgren

2021-05-05

Lästid

0 min
Dela

I den här branschen finns ett genuint motorintresse. Det är ett faktum. Inte bara att som publik följa fartfyllda tävlingar på kända banor eller off-road. Många aktiva i branschen är själva mycket framgångsrika inom all möjlig racingverksamhet där både två, tre och fyra hjul sitter under maskinerna. Även motortävlingar med fordon utan hjul intresserar. Det är kombinationen motor och kamp som är det viktiga.

Men vi har även en annan grupp motorintresserade som det finns gott om i branschen. En kombination motor och kamp även här. Ni vet vilka ni är. Ni tycker att det är lika intressant och viktigt att lösa problem under huven som att schakta. Ibland oklart vilket som är mest givande.Det genuina motorintresset har branschen tjänat på.

Anläggningsmaskinerna har lockat till sig motorintresserade som i alla år utfört jobben med stil, inlevelse och stolthet. Ibland är jag lite orolig för att ni drar vidare när maskinerna blir elektrifierade. Men så såg jag nyligen Extrem E som lockat till sig några av motorsportens största stjärnor att delta i elbilsrallyt. Då insåg jag att ni nog blir kvar och antar utmaningen. Tror kampen och farten är viktigare än motorljudet.

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy