maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Veidekke får nytt vindkraftsjobb

Veidekke och SR Energy har startat projekteringen i projekt Vindpark Horshaga i Uppvidinge kommun. Projektet är en totalentreprenad i samverkan där projektering och produktion ingår. Driftstart beräknas till slutet av 2025.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article I början av 2024 påbörjas byggnationen av Vindpark Horshaga. Foto: Veidekke/Pressbild

I början av 2024 påbörjas byggnationen av Vindpark Horshaga, som består av projektområdena Horshaga, Älmedal och Rosenholm. Här kommer 25 vindkraftverk med den samlade effekten av 147 MW att uppföras.

- Vindpark Horshaga bidrar med ett välkommet tillskott av förnybar energi i södra Sverige och möjliggör regional utveckling och industrins elektrifiering, säger Peter Zachrisson, VD SR Energy.

Vindparken blir SR Energys andra Vindpark i Uppvidinge kommun. Kommunen ligger i Kronobergs län och ingår i elområde 4, vilket är det område i Europa med störst underskott på egen elproduktion i förhållande till användning. I Veidekkes uppdrag ingår projektering och produktion av vägar, kranplatser, internt kraftnät och fundament.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer