maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Veidekke får producera ballast i 30 år till

Veidekke Industri har fått förnyat och utökat miljötillstånd för sin verksamhet i Landvetter utanför Göteborg. Tillståndet gäller i 30 år och omfattar bland annat losshållning av 15 miljoner ton berg.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Veidekke har fått ett nytt miljötillstånd för Landvetterskrossen som gäller i 30 år och medger losshållning av 15 miljoner ton berg. Foto: Veidekke

Med sitt nya tillstånd kommer Landvetterkrossen kunna tillgodose alla kommande större infrastrukturprojekts materialbehov under överskådlig tid. Tillståndet innefattar även en deponi för inerta massor om totalt 8 700 000 ton jordschakt och möjliggör en ökad grad av cirkulär hantering av massor vilket kommer att bidra till att regionens och kundernas klimatmål lättare kan uppnås. Beslutet markerar ett viktigt steg för Veidekke Industri i att möta det ökande behovet av bergmaterial och hantering av överskottsmassor i regionen, samtidigt som miljöhänsyn och säkerhetsåtgärder prioriteras.

– Domstolen har bedömt att vårt upplägg avseende utökning av verksamheten är helt i linje med gällande lagstiftning och regionens behov av ballastprodukter och materialhantering vilket är väldigt glädjande. Vårt nya tillstånd kommer verkligen att bidra till att möta våra kunders kommande behov som dessutom möjliggör att verksamheten kan leverera betydligt mer cirkulerade och smarta produkter samt skräddarsydda helhetslösningar än tidigare, säger Therese Häggström, ansvarig för råvaruförsörjningen inom Veidekke Industri, avdelning Väst.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer