maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Veidekke lurar lågkonjunkturen

– Veidekke har haft ett bra momentum under hela första kvartalet. På en fortsatt utmanande marknad, med en tydlig uppdelning mellan bygg och infrastruktur, har vi bibehållit aktiviteten och orderstocken, säger koncernchef Jimmy Bengtsson.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Veidekkes koncernchef Jimmy Bengtsson. Foto: Veidekke/Pressbild

Byggkrisen har slagit hårt mot branschen och många små och medelstora spelare har fått kasta in handduken och varit med och byggt på en rekordstatistik för konkurser för byggföretag. Men de stora spelarna har lyckats hanka sig fram hyfsat, och flera visar godkända första kvartal, och en orderingång som inte behöver skämmas.

– Det första kvartalet präglas som vanligt av lågsäsong i delar av koncernen. I år har vi förbättrat vår lönsamhet från förra året, men vi ser att det finns goda möjligheter att ytterligare stärka lönsamheten och fortsätter att arbeta för att realisera potentialen i alla delar av verksamheten, säger Bengtsson.

Veidekkes engagemang inom infrastruktur solid, bostäderna är inte roliga att berätta om, men det finns ljuspunkter.

- En stark orderingång under det första kvartalet ger oss en bra grund att stå på framöver, säger koncernchef Jimmy Bengtsson.

Omsättningen under kvartalet uppgick till 9,5 miljarder norska, vilket är i nivå med första kvartalet 2023. Infrastrukturverksamheterna ökade sin omsättning, medan omsättningen inom byggverksamheterna minskade något. Resultatet före skatt för första kvartalet uppgick till 25 miljoner norska.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer