maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Veidekke ska bygga Stockholms nya avloppstunnel

En fyra kilometer lång avloppstunnel från Älvsjö till Liljeholmen ska byggas. Tunneln kallas Mässtunneln och kommer avlasta det befintliga avloppssystemet och minska risken för översvämningar vid skyfall. Entreprenaden har gått till Veidekke.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Veidekke har fått ett stort tunneljobb med en fyra kilometer lång avloppstunnel från Älvsjö till Liljeholmen. Foto: Veidekke

I Veidekkes uppdrag ingår byggnation av tunneln med tillhörande arbetstunnel. Mässtunneln kommer gå från Stockholmsmässan i Älvsjö genom Solberga, Västberga och Midsommarkransen till Liljeholmen söder om Trekanten. Arbetstunneln byggs vid Kontrollvägen i norra Solberga och sedan byggs avloppstunneln genom att spränga och borra åt två håll. Etablering och byggstart är planerad till december i år och hela tunneln förväntas tas i bruk 2030.

- Vi är tacksamma för det fortsatta förtroendet från Stockholm Vatten och Avfall och ser framemot att samarbeta i ännu ett projekt för att förbättra Stockholms miljö, säger Tomas Karlsson, arbetschef tunnel och bergrum på Veidekke Anläggning Öst.

Ordern är värd 898 miljoner kronor.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer