maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Veidekke tar stort jobb på Västlänken

Veidekke har tilldelats deletappen Haga-Otterhällen på Västlänken i Göteborg. Projektet utförs på löpande räkning och uppskattas vara värt runt 430 miljoner.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Veidekke har fått etappen Haga-Otterhällan på Västlänken i Göteborg som bland annat omfattar en dubbelspårstunnel och två servicetunnlar i berg. Foto: Veidekke

 – Vi är väldigt nöjda över att ha fått uppdraget att bygga deletapp Haga-Otterhällan. Det visar att vi och vår organisation har förtjänat förtroendet för utmanande projekt med denna komplexitet, säger Fredrik Indevall, regionchef på Veidekke Anläggning Väst.

Otterhällan är den andra av de fem entreprenaderna som handlas upp i Haga. Delprojekt Otterhällan består av en bergtunneldel mellan delprojekt Rosenlund och delprojekt Stora Hamn-kanalen. Kontraktet omfattar en sträcka på ungefär 500 meter mellan Rosenlundsplatsen och Hamnkanalen och består av en dubbelspårstunnel och två servicetunnlar i berg.

Genom delprojektet kommer Västlänken att passera ett antal underjordiska konstruktioner, till exempel Götatunneln, garage och skyddsrum samt anlägga två betongbroar. Projektet startar omgående och ska vara klart till våren 2029.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer