maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Veidekkes grundläggning blir fossilfri

Merparten av Veidekkes alla grundläggningsarbeten sker numera i stort sett fossilfritt, sedan företaget under april ställt om till HVO.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Veidekkes grundläggningsavdelning har ställt om till HVO-bränsle och är därmed i det närmaste fossilfri. Foto: Veidekke

Under april ställde Veidekkes grundläggningsavdelning om till att endast beställa leveranser av HVO-bränsle med bulktransport.

– Vårt mål inom hela Veidekke är att till 2045 ha nettonollutsläpp av klimatgaser. Detta beslut är ett sätt för vår del av verksamheten att bidra mot detta mål. I dag använder vi HVO när vi beställer bulktransporter, men ambitionen är att köra på HVO helt och hållet, säger Thomas Torefeldt, regionchef för Veidekke Specialenheter.

Veidekke grundläggning är aktiv medlem inom både Pålkommissionen och Svensk Grundläggning för att kunna påverka och driva grundläggningsbranschen framåt. Planerade aktiviteter framöver för att fortsätta minska verksamhetens klimatbelastning är till exempel fortsatt uppdatering och förnyelse av maskinparken, följa utvecklingen kring maskiner som drivs på el och andra fossilfria drivmedel, samarbete med leverantörer för klimatsmarta material och transporter samt återvinning och sortering av avfall och spillmaterial.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer