maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Veidekkes nya handböcker ska motverka fusk

För att förebygga fusk, misstag och kriminalitet inom byggbranschen lanserar nu Veidekke handböcker specialanpassade för underentreprenörer från sex olika länder.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Veidekke har tagit fram specialanpassade handböcker för entreprenörer från sex olika länder. Foto: Veidekke

Veidekke, en av Skandinaviens ledande entreprenörer inom bygg och anläggning, lanserar i dagarna handböcker specialanpassade för underentreprenörer från sex olika länder för att förebygga fusk, misstag och kriminalitet inom byggbranschen. Böckerna finns i versioner för Estland, Lettland, Litauen, Polen, Slovakien och Tyskland och ger guidning kring skatter, registrering och rapportering och anställningsvillkor.

– ­Med de nya handböckerna vill vi påskynda resan mot en sund byggbransch. De ska stötta utländska partners genom att göra det lättare att göra rätt, säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke. Våra granskningar visar tyvärr att ingen gör helt rätt exempelvis när det gäller löner, skatter, sociala avgifter och arbetstider​.

I handböckerna finns för första gången det snåriga regelverket kring exempelvis skatter, pensioner, arbetsmiljö och fackliga avtal sammanställt och förklarat specifikt för varje land.

Handböckerna finns på svenska och engelska och varje landsversion innehåller ett trettiotal sidor samt länkar till relevant information hos exempelvis myndigheter, fackförbund eller i lagtexter. Handböckerna produceras som PDF-dokument och kommer uppdateras varje halvår. De blir tillgängliga för företag som deltar i Veidekkes pre-kvalificeringsprocess.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer